Body scan analiza tijela

TAJNA LJEPOTE Vam nudi segmentalnu BODY SCAN ANALIZU u kojoj ćete dobiti sve potrebne informacije o trenutačnom stanju Vašeg tijela. Dobiveni parametri bitni su za precizno određivanje pravilnih tretmana za mršavljenje i oblikovanje tijela kao i definiranje ciljeva prehrane. Analiza tijela se vrši najnovijim medicinskim uređajem OMRON HBF 516.

BODY SCAN ANALIZOM saznajte:

  • TJELESNU TEŽINU,
  • BMI (Body Mass Index)- index tjelesne mase tj. odnos između težine i visine a pokazatelj je stupnja uhranjenosti i faktor je utvrđivanja zdravstvenog rizika kod odraslih osoba
  • BODY FAT – postotak masnog tkiva u organizmu. U našem tijelu postoje dvije vrste masnoća, esencijalne masnoće koje štite tijelo i pohranjene masnoće koje se koriste kao energija za vrijeme fizičke aktivnosti. Premalo masnog tkiva jednako je štetno kao i previše masnog tkiva. Također, raspodjela masnog tkiva je drugačija kod žena i muškaraca.
  • VISCERALNE MASNOĆE – masnoće koje možemo pronaći u trbuhu i ostalim unutarnjim organima. Te masnoće ne vide se golim okom, nego aparatima kao što je magnetska rezonanca. Previše viscelarne masnoće podiže razinu masnoće u krvotoku što može uzrokovati visok kolesterol, bolesti srca i tip 2 dijabetes. Zato je vrlo važno viscelarne masnoće dovesti u razinu normale.
  • % MIŠIĆNOG TKIVA – mišićna masa vidljiva golim okom. Ukoliko netko ima više mišića troši više energije i samim time više kalorija. Također, održavanje veće mišićne mase spriječava ponovno vraćanje prekomjerne kilaže.
  • DNEVNE KALORIJSKE I PROTEINSKE POTREBE – broj kalorija koje su nam dnevno potrebne da bi naše tijelo imalo dovoljno energije za normalno funkcioniranje. 60%-70% energije tijelo dnevno koristi za održavanje vitalnih funkcija, a ostalih 30% pohranjuje se u organizmu kao dodatna masnoća koja uzrokuje debljanje i prekomjernu težinu.
  • BODY AGE – pokazuje da li je Vaše tijelo u skladu s Vašim godinama.